6 DŮVODŮ PROČ ZAČÍT S FIT STARTEM
19. ledna 2018
Noví klienti si k nám do Fit Factory Třinec najdou cestu z různých důvodů. Jsou to lidé různých povolání, různého věku (od 15 do 70 let), sportovci, nesportovci, lidé velmi fyzicky zdatní i lidé po úrazech a operacích.
I přesto, každý ,kdo vejde do dveří u nás na Lípové 20, je odkázán na jeden z našich původních a nejstarších kurzů – kurz Fit Start. Jeho absolvování není sice 100% podmínkou, ale je to ta nejlepší, nejbezpečnější cesta, jak začít navštěvovat naše lekce.
Proč tomu tak je?
1. Moje tělo je jiné než tvoje
Každý jsme individuální nejen naší osobností, ale také naší fyzickou stavbou těla. Já mám kratší nohy, on má delší. Já jsem zkrácený, ona je hypermobilní. Každý potřebujeme, aby se na nás někdo podíval a řekl nám, ty necvič jako ten týpek na youtube, pro tebe to prostě bude jinak … takhle … a už to jede. Individuální přístup a individuální tempo.
2. Co znamená: „já už nějakou dobu cvičím“.
Nic. Cvičíme všichni. Ale velmi málokdo to má zvládnuté tak, aby si opravdu neubližoval (samozřejmě existují lidé, kteří cvičí technicky naprosto skvěle, ale i ti chodí na kurzy, věřte mi, je to opravdu tak ).
Pokud cvičíte už dlouho, přijďte na Start, ukažte, že to opravdu máte zmáknuté a v malíčku a my Vás okamžitě posuneme dál do pokročilých hodin. Fit Start je tady od toho, aby Vám nastavil individuální perfektní techniku Vašeho pohybového aparátu.
3. Krok po kroku.
Připravujete se na Olympijské hry do Ria? Tak v tom případě tenhle bod není pro Vás … Přátelé, věřte mi, že není kam spěchat. Jakmile přeskočíte základy, tak se stane co? Pomalu, ale jistě, Vás Vaše fitness zabije.
Naučte se vše od základu, nebo si zase znova vše zopakujte, je to to nejlepší, co pro sebe můžete udělat. Angličáky, kliky, dřepy … ty Vám nikam neutečou, počkají si na Vás.
4. Pomalu, ale jistě.
Kurz Fit Start funguje dle progresivního tréninkového plánu zaměřeného na techniku a postupné přidávání obtížnosti. Nedočkavost a netrpělivost se nevyplácí. Vlítnu do cvičení po hlavě, přežiji úvodní bolest, svalové horečky, pochválím se na FB jak jsem skvělý, že jsem to dal … ale kam to povede? Z dlouhodobého hlediska nejspíš pouze k jedné ze dvou možností: zranění nebo vyhoření (ztráta motivace).
Začínejte pomalu, objevujte nové věci postupně a Vaše tělo Vám nakonec poděkuje (místo toho, aby se zhroutilo).
5. Tradice
Kurz Fit Start funguje už spousty let. Začíná každý měsíc znova a prošlo jím už mnoho klientů.
Z dlouhodobých zkušeností vedení kurzu Fit Start vím, že k nám lidé chodí cvičit s různými osobními cíli. A již jsem stačil vypozorovat, že ti, co absolvují úvodní kurz, věnují mu jeden měsíc života, dojdou nakonec nejdál. Je v podstatě jedno, jestli po kurzu zůstanete u nás nebo se vydáte jinam, vědomosti a pohybové dovednosti, které získáte, už Vám nikdy nikdo nevezme.
Zakončím to slovy mého velkého vzoru Ido Portala:
„Hýbejte se, dokud můžete. Protože jednou přijde den, kdy budete chtít, ale už nebudete moci.“
Krásný den všem!
Patrik Čavoj, FitFactory Třinec
Trenéři
Partneři
Číslo účtu: 2901929131/2010, FIO Banka a.s.
Copyright © 2020, všechna práva jsou vyhrazená FitFactory Třinec.